Bescherming en coatings

Coatings

Finish Profiles is in staat om diverse profielen te leveren met verschillende coatings. De keuze van de coating is afhankelijk van de toepassing van de gekozen profielen. Dit heeft ook invloed op de te verstrekken garantie die kan variëren aan de hand van de beschikbaar gestelde informatie. Behalve coatings kan er ook anticondens vilt of beschermingsfolie tijdens het wals proces worden aangebracht. Al onze producten worden vervaardigd uit verzinkt staal of aluzink, al dan niet voorzien van een coating.

Verzinkt staal

Als basismateriaal gebruikt Finish Profiles altijd verzinkt staal, MagiZinc®, Aluzink en Zink- Aluminium (Galvalloy®). Deze staalsoorten kunnen geleverd worden in de kwaliteiten S280GD en S320GD. Gordingen worden geleverd in de kwaliteit S350GD. Afhankelijk van de gekozen kwaliteit varieert de zinklaagdikte tussen de 100 en 275 gr/m2. Finish Profiles levert deze materialen volgens de NEN-EN normen 10143 en 10346.

Let op: Verzinkt materiaal zonder coating (of met alleen interieurcoating) is niet geschikt voor buitentoepassingen. Aluzink 185 gr/m2 is hierop een uitzondering.

Colorcoat®

Het merk Colorcoat® staat voor erkende kwaliteit en expertise op gebied van stalen gebouwbekleding, exclusief van Tata Steel. Voortbouwend op meer dan 35 jaar ervaring in het ontwikkelen van innovatieve producten, het hanteren van strenge testprocedures en uitmuntende productiemethoden, biedt Colorcoat® een uitgebreide reeks voorgelakte stalen producten. Deze producten gaan vergezeld met een uitgebreid dienstenpakket, waaronder overdraagbare garanties met termijnen tot 40 jaar, kleurmatching, advies en begeleiding van experts op gebied van het ontwerpen van stalen gebouwbekleding. Colorcoat® voorgelakt staal wordt geproduceerd door Tata Steel Colors. Finish Profiles levert gecoat materiaal volgens de geldende Europese norm NEN-EN 10169 als Tata Steel partner aan de markt. Finish Profiles levert gecoat materiaal volgens de geldende Europese norm NEN-EN 10169. Alle coatings worden volgens het coilcoat- procédé aangebracht. De kwaliteit van de coatings wordt door de toeleveranciers van Finish Profiles gecontroleerd aan de hand van de richtlijnen van de European Coil Coating Association (ECCA).

Bescherming

Voorkomen kleurverschillen

De zogenaamde metallic uitvoeringen (zoals RAL 9006 en 9007) vragen uw speciale aandacht: aluminium deeltjes zorgen hierbij namelijk voor een speciaal glans- en kleureffect dat per materiaalcharge verschilt. Bij toepassing van deze producten raadt Finish Profiles aan om bij de specificatie van orders duidelijk de verschillende gevelvlakken aan te geven (eventueel vergezeld van een plattegrond), zodat deze uit één materiaalcharge kan worden gemaakt. De meeste metallics zijn tevens voorzien van een pijlmarkering op de b-zijde of op de beschermfolie, zodat bij montage de vleugrichting eenduidig is. Voor kleurverschil tussen Finish Profiles producten onderling en tussen producten van Finish Profiles en producten die elders zijn betrokken, aanvaardt Finish Profiels geen enkele aansprakelijkheid. Dit geldt voor alle kleuren en alle voorgelakte staalproducten. Finish Profiles adviseert om Colorcoat® Polyester en Colorcoat® PVDF steeds met beschermfolie te bestellen.

Reinigen en onderhoud

Reinigen is gewenst c.q. noodzakelijk met het oog op:

  1. Behoud van de esthetische kwaliteit
  2. Behoud en verlenging van de levensduur

Het reinigingsadvies is minimaal 1 tot 3 x per jaar (voor Colorcoat® HPS200 Ultra® en ook  Colorcoat® Prisma® niet verplicht om garantie in stand te houden). Voor de manier waarop onderhoud dient te worden uitgevoerd verwijzen wij naar www.colorcoat-online. com en naar onze website.

Meer informatie nodig? Neem contact op met onze verkoopafdeling telefoon +31 (0)299 451 200 of stuur een e-mail naar info@finish-profiles.nl/zakelijk.

Colorcoat® Interieurcoating

Colorcoat® Interieurcoating (ook wel KID of DU genoemd) heeft een basis van polyester en wordt toegepast in een laagdikte van ca. 15 mu. De kleur benadert RAL 9002 of 9010. De andere zijde is voorzien van een lichtgekleurde backcoat van ca. 10 mu. Gezien de geringe laagdikte kan Finish Profiles voor beide zijden niet garanderen dat de kleuren van de coils onderling gelijk zijn. Colorcoat® Interieurcoating wordt vooral binnen toegepast, bijvoorbeeld aan de binnenzijde van sandwichpanelen en op de zichtzijde van binnendozen en warmdakplaten. Door het gecoate oppervlak zijn oneffenheden minder zichtbaar. Bovendien heeft u door de lichte kleur (in vergelijking tot verzinkt) minder verlichting nodig en bespaart u op de mogelijke energierekening. Voor buitengebruik is Colorcoat® Interieurcoating, vanwege verwering en corrosieverschijnselen, niet geschikt.

Colorcoat® Polyester en Wrinkle

Colorcoat® Polyester is een gladde coating op basis van een polyesterhars, die uitsluitend geschikt is voor toepassing op gevels in niet-agressieve buitenomgevingen. Finish Profiles levert de coating standaard aan één zijde en in een laagdikte van ca. 25 mu. De andere zijde is steeds voorzien van een lichtgekleurde backcoat van ca. 10 mu. Garanties zijn beperkt en alleen van toepassing als het een buitengevel betreft. Colorcoat® Polyester is standaard verkrijgbaar in 19 uni kleuren en 2 metallics.

Voor dakpanprofielplaten leveren wij ook een Wrinkle polyester coating in de kleur antraciet. Dit is een matte coating met een gekorrelde textuur, die een andere “look” geeft aan de dakpanprofielplaten. Een Wrinkle coating is budgetvriendelijk en een interessant alternatief naast de duurzame Plastisol coatings!

Colorcoat® PVDF

Colorcoat® PVDF is een organische coating van 25 mu in een polyvinyldifluoride binder systeem. De eigenschappen van de coating worden in hoge mate bepaald door het aandeel polyvinyldifluoride. De door Finish Profiles geleverde Colorcoat® PVDF is elastisch, mechanisch steeds voldoende sterk, goed bestand tegen oplosmiddelen, chemicaliën en UV-stralingen, voor een fraai uiterlijk gedurende langere tijd. Deze coating wordt vaak gekozen voor gevelbekledingen waar kleurbehoud belangrijk is.

De Colorcoat® PVDF worden standaard geleverd in een laagdikte van 25 mu, terwijl
de andere zijde voorzien is van een backcoat van ca. 10 mu dik in een lichte kleur. Garanties zijn beperkt en alleen van de toepassing als buitengevel. Colorcoat® PVDF is standaard verkrijgbaar in 5 uni kleuren en 2 metallics.

Colorcoat Prisma®, hoogwaardig voorgelakt staal met esthetische aantrekkingskracht

Colorcoat® Prisma® voorgelakt staal met een 50 mu coating op basis van
een high build polyurethaancoating, is de beste combinatie van esthetische
kwaliteit en duurzaamheid. Dit product heeft naast de hoge krasbestendigheid en corrosieweerstand ook een uitstekend kleur- en glansbehoud. Vanwege de hoge UV bestendigheid, is het zeer geschikt voor gevelplaten en sandwichpanelen. Colorcoat® Prisma® biedt een superieure levensduur dankzij het Galvalloy® metallisch substraat (95% zink en 5% aluminium). Colorcoat® Prisma® is voorzien van de exclusieve onderhoudsvrije Confidex® Garantie tot 30 jaar, inclusief snijkanten. Colorcoat® Prisma® is standaard verkrijgbaar in 12 metallic kleuren, 12 uni kleuren en 3 matte kleuren. Overige uni kleuren zijn leverbaar vanaf ca. 2.500 m2 of in overleg met onze verkoopafdeling. Voor meer informatie over de standaardkleuren verwijzen wij u naar de speciale Colorcoat Prisma kleurenbrochure, die wij u graag, indien gewenst, toesturen.

Colorcoat® HPS200 Ultra®, het geavanceerde voorgelakt staal tot 40 jaar garantie

Colorcoat® HPS200 Ultra®, een voorgelakt staalproduct met een 200 mu coating op basis van polyvinylchlorideharsen (PVC), is het meest duurzame voorgelakte staalproduct in de markt met ongeëvenaarde prestaties.  Aan de zichtzijde wordt Colorcoat HPS200 Ultra standaard geleverd met een unieke Scintilla-embossering, waardoor het een moderne uitstraling heeft en u verzekerd bent van een authentiek product. De achterzijde is standaard voorzien van een duurzame backcoat. Colorcoat® HPS200 Ultra® heeft een optimale corrosie bestendigheid dankzij het Galvalloy® substraat (95% zink en 5% aluminium). Daarom wordt op Colorcoat® HPS200 Ultra een uitgebreide exclusieve Confidex® garantie gegeven tot maar liefst 40 jaar, inclusief snijkanten. Colorcoat® HPS200 Ultra® is uitermate geschikt voor buitentoepassing, ook in maritieme en industriële omgevingen, mede door de optimale corrosieweerstand. Colorcoat® HPS200 Ultra® is standaard verkrijgbaar in 35 uni kleuren en 5 matte kleuren. Voor meer informatie en de standaardkleuren verwijzen wij u naar de speciale Colorcoat® HPS200 Ultra® kleurenbrochure, die wij u graag, indien gewenst, toesturen.