Finish Klik Felsdak

Ons Finish Klik Felsdak is een verdekt bevestigd dakprofiel met het uiterlijk van een oud Hollands zinken felsdak, uniek in Nederland. Door de esthetische en strakke vorm van dit dakprofiel, worden Felsdaken vaak door architecten voorgeschreven en gebruikt in de woningbouw, utiliteitsbouw, renovatie en recreatiewoningen.

Bij ons Finish Klik Felsdak worden platen in 
de lengterichting met zogenaamde staande felsverbindingen aan elkaar verbonden. De felsverbinding van ons Finish Klik Felsdak bestaat uit een enkele en verborgen montage. Dit profiel wordt aan een zijde van de voorgaande baan geklikt en daarna met schroeven aan de dakconstructie bevestigd. Door deze unieke constructie van monteren is het mogelijk om vele malen sneller te werken. Met dit felssysteem wordt een waterdichte bekleding gemaakt voor daken en gevels met een hellingshoek vanaf 3°, bij voorkeur vanaf 7°.

Door de verhoogde ‘brug’ in dit dakprofiel wordt vervorming van de zichtzijde voorkomen. Twee extra vouwen in de Finish Klik Felsdak zorgen voor strakke lijnen, die extra weerstand bieden tegen vervorming. Dit profiel kan aan de achterzijde worden voorzien met een anticondens vilt. Tevens is het mogelijk om een Finish structuurmat te gebruiken, welke direct op het houten dak kan worden bevestigd. Deze mat absorbeert condens en kan ook dienen als damp doorlatende laag. Extra voordeel van de Finish structuurmat is dat het geluid met meer dan 15dB verminderd.

Ons Finish Klik Fels profiel is ook toepasbaar voor uw wand. Bekijk www.finish-profiles.nl voor ons Finish Klik Felswand profiel!

Productspecificaties

  • De materiaaldikte van ons Finish Klik Felsdak bedraagt 0,63 mm.
  • Dit product heeft 3 verschillende standaard baanbreedtes, namelijk: 500 mm, 293 mm en 190 mm.
  • De maximale plaatlengte van dit dakprofiel bedraagt 10 meter, langer op aanvraag.

Kleuren en coatings

De A-zijde van ons Finish Klik Felsdak is voorzien van een Tata Steel Prisma® coating, overige coatings op aanvraag. De B-zijde van dit dakprofiel is voorzien van een 15 mu dikke lichtgrijze primer.

Ons Finish Klik Felsdak is voorzien van een Prisma® 9007 – Orion of Prisma® 7016 – Anthracite kleur, overige kleuren op aanvraag.

Voordelen van ons Finish Klik Felsdak:

  • Zeer gemakkelijke montage
  • Terug gevouwen lip zorgt voor blinde montage
  • Vouwbare bovenlip voor watergering stuw-water
  • Extra zetting voor een vlakker oppervlak
  • Inkijklip kan worden dichtgedrukt
  • Verweerd minder snel dan zink of lood
  • Veroorzaakt geen leksporen bij agressief regenwater

Heeft u vragen neem dan gerust contact op met onze klantenservice of kijk bij veelgestelde vragen.

Tel: 0800 2090
Email: info@finish-profiles.nl

finish klik felsdak