Dakpanplaten monteren

U vindt in onze webshop alle mogelijke varianten dak- en wandprofielen die er zijn, zoals golfplaten, damwandprofielen en rabat delen. U kunt kiezen uit verschillende structuren, coatings, kleuren en diktes. Elk wandprofiel kent een eigen toepassing.

Bekijk de producten

Dakpanplaten op maat

Bekijk de producten

Dakpanplaten op voorraad

De mogelijkheden

Dakpanplaten accessoires

Bekijk nu

Dakpanplaten monteren van Finish-Profiles

Dakpanplaten monteren – de mogelijkheden

Dakpanplaten van Finish-Profiles bestaan al sinds 1994. Wilt u dakpanplaten monteren? U vindt hier alle productkenmerken op een rij, technische informatie en een handige meetinstructie.

Finish-Profiles dakpanplaten en de benodigde toebehoren bestelt u eenvoudig via onze webshop. Bestel uw dak op maat of maak een keuze voor standaard dakpanplaten leverbaar uit voorraad. Is het niet duidelijk? Neem contact op: 0800 2090.

De kenmerken van onze dakpanplaten

De Finish Kingstile dakpanplaten zijn het beste verkochte profiel in Nederland en één van onze zogenaamde ‘hardlopers’. Het dakpanprofiel is ideaal als vervanger van een traditioneel pannendak. Een dak dat hiervan is gemaakt is 100% waterdicht en wordt gemakkelijk gemonteerd op bestaande panlatten. De Finish Kingstile dakpanplaten zijn verkrijgbaar in HPS200® ultra of polyester coating op een plaat van 0,50 mm dik. De levertijd is kort omdat we de Kingstile dakpanplaten zelf produceren op de volledig geautomatiseerde walsstraat in de fabrieken van Finish Profiles.

Finish-Profiles monteren is kiezen voor de langere levensduur, het lichte gewicht, de stormbestendigheid en de zeer eenvoudige montage. Kiest u voor Finish, dan kiest u voor snelheid, service en een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Dakpanplaten monteren met Colorcoat HPS200Ultra®

Zelfs in de meest veeleisende en agressieve omgevingen biedt voorgelakt staal met een Colorcoat HPS200 Ultra® toplaag een optimale duurzaamheid en weerstand tegen corrosie. Waar u ook onze Kingstile dakpanplaat met Colorcoat HPS 200 Ultra® gebruikt, u gaat altijd profiteren van haar bewezen prestaties en verkrijgt een dak met een zeer hoge betrouwbaarheid.

Dankzij de bewezen kwaliteit is Colorcoat HPS200 Ultra® geclassificeerd als CP15 product volgens de EN 10169:2010. Dit is het hoogste geklasseerde niveau van bescherming tegen corrosie voor interne omgevingen en betekent dat Colorcoat HPS200 Ultra® geschikt is voor de meest veeleisende interne toepassingen, zoals productiehallen, boerenschuren, zwembaden, waterzuiveringsinstallaties etc.

Colorcoat HPS200 Ultra® maakt gebruik van de unieke en in de praktijk bewezen Galvalloy™ metallische deklaag van Tata Steel. Galvalloy™ is vervaardigd met een speciale mix van 95% Zink (Zn) en 5% Aluminium (Al) die voldoet aan EN norm 10346:2009. Daarnaast wordt de duurzame eigenschap van deze coating ondersteund door een hoogwaardige coating op de achterzijde.

De Finish Kingstile dakplanplaat is leverbaar in veel kleuren en coatings. Kijk voor alle mogelijkheden op de productpagina.

Garantie: Confidex® is de productprestatiegarantie voor Colorcoat HPS200 Ultra® bij gebruik als externe conventionele gebouwbekleding met uitzondering van particuliere woningen. Confidex® biedt de langste en meest uitgebreide garantie voor voorgelakte staalproducten in Europa, waarbij Colorcoat HPS200 Ultra® tot maximaal 40 jaar gegarandeerd wordt. Vraag ons naar de voorwaarden.

Dakpanplaten monteren met Colorcoat® PE 25

Naast een uitvoering in Colorcoat HPS200 Ultra®  bieden wij u ook een coating aan die geschikt is voor minder veeleisende omstandigheden. Deze Colorcoat®  PE25 is zeer geschikt voor niet veeleisende dak toepassingen. Colorcoat staat voor erkende kwaliteit en expertise op het gebied van stalen gebouwbekleding.

Het gebruik van Colorcoat®  PE25 in een zeeklimaat of in de omgeving van zware industrie wordt afgeraden. Finish-Profiles adviseert dan gdakpanplaten monteren met de Colorcoat HPS200 Ultra®. Colorcoat® PE25 kan worden geleverd in 8 verschillende kleuren. Vraag vandaag nog een kleuren staal kaart bij ons aan.

Garantie: Ook voor deze coating kan een (beperkte) garantie worden afgegeven. De feitelijke garantieduur zal afhangen van de omgeving, de geografische locatie en de gebruikte toepassing. Vraag naar onze mogelijkheden.

U vindt in onze webshop onder andere dakpanplaten, dak-en wandplaten en sandwichpanelen. U kunt kiezen uit verschillende structuren, coatings, kleuren en diktes.

Heeft u meer informatie nodig bij het bestellen van uw order? Bel ons op 0800 2090

Meten is weten & monteren

Hoek naar hoek

Meet het dak van hoek naar hoek. Als deze maten verschillend zijn, is het dak scheef. Veel van deze verschillen zijn weg te werken met het windveerdetail.

Lengte x Breedte

Het oppervlak van uw dak kunt u berekenen door lengte x breedte te nemen. Vergeet niet dit keer 2 te nemen wanneer uw dak 2 gelijke vlakken heeft!

Dakhelling minimaal 14 graden

U kunt dit als volgt opmeten. Bijvoorbeeld: als afstand A = 4,5 meter is dan moet afstand B meer zijn dan, of gelijk zijn aan 1,12 meter. Hier kunt u de volgende berekening voor gebruiken: 4,5 x 0,25 m = 1,12.

Montage instructies

Vind hier de instructies voor de montage van uw dak.